Huonekalut - avain sisustukseen
minusta
Huonekalut - avain sisustukseen

Tervetuloa tähän blogiin. Oletko kiinnostunut sisustuksesta ja huonekaluista? Tästä blogista saat inspiroivia ideoita kotiisi. Tuntuuko sinusta, että tarvitset muutoksia asumistilanteeseesi? On niin monia tyylejä ja kuvioita, joihin voit tutustua, kun kyse on huonekaluista ja asuintilojen sisustamisesta. Kiinnostaako sinua minimalistinen muotoilu vai viehättääkö futuristinen design, vai pidätkö kenties klassisesta tunnelmasta? Tämä blogi voi antaa sinulle ideoita siitä, miten valita oikeat huonekalut ja miten voit myös sisällyttää uusia statement-kappaleita jo valmiiseen sisustukseesi. Kodin sisustaminen ja kalustaminen on avainasemassa, kun haluat luoda viihtyisän sisustuksen ja tuntea olosi hyväksi omassa kodissasi. Riippumatta siitä, minkä tyylisiä huonekaluja etsit, voit inspiroitua lukemalla tätä blogia ja saada hyödyllistä tietoa huonekaluista ja jakaa ajatuksiasi muiden kanssa! Jatka lukemista ja löydä unelmiesi huonekalut!

Kategoriat
arkisto

Huonekalut - avain sisustukseen

Huonekalujen jalat yrityksille - ergonomia ja käytännöllisyys

Christine Morris

Huonekalujalat ovat helppo tapa tuoda uutta ilmettä kodin huonekaluihin, mutta niillä on myös erilaisia tehtäviä ja esimerkiksi yritysten täytyy joskus miettiä huonekalu jalkojen käytännöllisyyttä. Tervetuloa tämän kertaisen blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme ovat huonekalujen jalat yrityksille.

Huonekalujen jalat yrityksille – valitse huonekalujen jalat käytännöllisyyden mukaan  

Tottakai, kalusteiden jalkojen ulkonäkö tekee suuren eron huonekalun tyyliin, mutta huonekalujen jalkoja valitessa on ajateltava myös käytännön ratkaisuja. Varsinkin monissa yrityksissä ja toimistoissa voidaan ergonomiaa parantaa tekemällä järkeviä huonekalun jalkaratkaisuja. Yksi tällainen esimerkki on teleskooppivartiset huonekalujen jalat, sen avulla esimerkiksi toimistopöydän korkeutta voidaan säädellä käyttäjälle sopivaksi. Monenlaiseen käyttöön sopivat myös kalustepyörät. Niillä painavastakin huonekalusta saa helposti liikutettavan ja jalat saa myös lukittua, joten kaluste pysyy tukevasti paikoillaan. Useat kalustepyörät soveltuvat myös laminaatti ja parkettilattioille, joten voit liikutella huonekaluja huoletta. Joskus taas huonekalujen, kuten pöytien täytyy kestää suurempiakin painoja, silloin hyvä valinta on teräsputkesta valmistettu jalka tai muut metalliset huonekalujalat. Huonekalujen jalat tarjoaa esimerkiksi Sorvi-Pojat Oy.

Huonekalujalkojen käytännöllisyys on tärkeää myös kotona

Myös kotona voi tehdä käytännöllisempiä ratkaisuja huonekalujen jalkojen suhteen. Kun esimerkiksi sänkyyn tai sohvaan valitaan tarpeeksi korkeat jalat, voi sängyn alusta käyttää lisä säilytystilana. Sänkyjen alle myydään myös erikseen laatikostoja, joihin tavaroita on mukavampi säilöä ja korkeammassa sängyssä saa myös paremmat yöunet. Myös siivous helpottuu kun huonekalujen jalat ovat tarpeeksi korkeita, näin pääset imuroimaan myös huonekalujen alta.

Kalustetassuilla on tärkeä tehtävä

Kalustetassuja käytetään melkein kaikkien huonekalujen jalkojen alla. Kalustetassut ovat huovasta tai muovista valmistettuja tarroja, jotka kiinnitetään huonekalun jalan alle. Kalustetassu voi olla myös jalkaan kiinnitettävä lisäosa, joka tuo lisä korkeutta. Kalustetassuilla on tärkeä tehtävä, sillä ne estävät sen että huonekalujen jalat naarmuttavat lattiaa. Tämä on tärkeä ominaisuus kun sisustusta ja huonekalujen paikkaa halutaan vaihtaa. Joskus on käy myös niin että huonekaluista jää painaumia lattiaan, ovathan hyvä laatuiset huonekalut käytössä useita vuosia. Kun käytössä on kalustetassu, tätä ongelmaa ei synny. Huopaisia tai muovisia kalustetassuja voi käyttää myös muualla, niitä voidaan asentaa kaappien oviin estämään ovien paukahteluita.


jaa